KÖPRÜ PROTEZİ
<< Geri

Kuron Köprü Protezi: Bir veya birkaç diş eksikliğinin olduğu durumlarda, kaybolan estetik ve fonksiyonun yeniden sağlanması için diğer dişlerden de faydalanılarak yapılır. Alt yapıda metal ve zirkonyum olarak iki seçenekten oluşur, üst yapıda ise porselen kullanılır. Fonksiyon ve estetik göz önünde bulundurularak alt yapıda kullanılacak materyale karar verilir.

Kuron: Aşırı harap, kırılma tehlikesi olan veya estetik olarak kişiyi rahatsız eden dişlerin küçültülüp kaplanması işlemidir.
Burada diş eksikliği söz konusu değildir, mevcut diş veya dişler; şekil bozukluğu, renkleşme, dolgu ile telafi edilemeyecek aşırı madde kayıpları, hassasiyete sebep olan kırık ve çatlaklar, kanal tedavisi neticesinde zayıflamış kırılganlık sebebiyle kaplanır. Sağlıklı olan komşu dişler bu tedaviden etkilenmez.

Köprü: Diş eksikliğinin komşu dişlerden destek alınarak giderilmesidir. Boşluğun her iki tarafındaki diş küçültülür, bunların üzerine kaplamalar gelir ve boşluk kısımda bunlara bağlı eksik diş sayısı kadar yapay diş gövdesi ile doldurulur. Köprü eksik dişlerin her iki tarafında da diş olduğu durumlarda yapılabilir. Bu sebeple sonu serbest yani dişsiz olan çenelerde köprü protezi kullanılamaz.

Mutlu, Sağlıklı Gülüşler

Hava Durumu
Finex Media Bilişim