DİŞ BEYAZLATMA
<< Geri

Diş Beyazlatma , Ağartma İşlemi ( Bleaching )


Etkileyici bir gülümsemenin anahtarı pırıl pırıl ve bembeyaz dişlerdir.Diş beyazlatma; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini;kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan kozmetik bir çözümdür.
Dişlerin doğal renkleri yıllarla ve kullanılan çay,kahve sigara etkisiyle koyulaşır.
Nedeni her ne olursa olsun dişleriniz daha beyaz ve estetik olabilir.
Bu dişlere porselen vs. yaptırmak yerine bleaching olarak da adlandırılan beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre sekiz-on tona kadar açılır. İki tip beyazlatma işlemi vardır:
1- Office Bleaching
(diş hekimi tarafından klinikte uygulanan yöntem)
2- Home Bleaching
(Hastanın evde kendi uygulayacağı sistem)

Office Bleaching
Bu beyazlatma yöntemi; dişhekimi tarafından klinikte ve genellikle 40-50 dk kadar süren tek seanslık bir işlemle uygulanır.
Dişe sürülen beyazlatıcı maddenin üzerine beyazlatmayı hızlandıran bir ışın uygulanır.Kullanılan beyazlatma jelleri genelikle karbonitperoksit ihtiva eder. Günümüzde kabul edilmiş iki sistem mevcuttur.
Brite Smile
Zoom Sistemleri diye adlandırılan bu sistemlerden Brite Smile sisteminde LED plazma ışığı teknolojisi kullanılmaktadır. Zoom yönteminde de farklı dalga boyunda bir ışın yayan cihaz kullanılmaktadır.Her ikisinde de düşük yoğunlukta jel uygulandığı için işlem sonrasında hassasiyet minimum olmaktadır.Kullanılan cihazlar beyazlatma jelinin özelliklerini aktive ederek hızlı bir sonuç alınmasını sağlamaktadır.

 

 

Home Bleaching
Bu yöntemde beyazlatma yapılacak kişiye ayrıntılı bir muayene yapıldıktan sonra ölçü alınarak ağzına uygun ve tüm dişleri kapsayacak şeffaf bir kalıp hazırlanır.Hasta bu kalıbın içine hekim tarafından verilen jelleri sıkarak hergün belli saatlerde dişlerine uygular.
Genellikle geceleri ve günde 5-8 saat süre hastanın ağzında kalması istenir.Bir hafta ile 10 gün arasında işlem tamamlanır.Uygulama süresinin uzun olması nedeniyle günümüzde office tipi beyazlatma tercih edilmektedir.

Bleaching işleminde dikkat edilmesi gereken hususlar:
1 - Dişetlerini korumak:
Beyazlatma jelleri dişetlerini tahriş edebilir.Bu nedenle dişetlerine taşırılmaması gerekir.Ev tipi uygulamalarda kalıbı ağza yerleştirdikten sonra jel dişetine taşıyorsa ıslak bir pamuk ile taşan jel alınnmalıdır.Office tipi uygulamalarda ise hekiminiz dişetini izole etmek için özel bir köpük kullanacaktır.
2 - Kullanım Süresinin doğru ayarlanması:
Ev tipi beyazlatmada hekimin tavsiye ettiği sürede ve düzenli uygulama yapılması gerekir.Aksi halde istenilen sonuç alınmayabilir.

3- Sıcak-Soğuk Hassasiyeti:
Beyazlatma sonrasında nadiren " sıcak-soğuk hassasiyeti " görülmüştür.Ancak bu durum 1-3 gün içerisinde tamamen kaybolur.Beyazlatma işlemi diş minesi üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmaz.
4 - Devamlılık:
Beyazlatma kalıcı bir işlemdir.Ancak aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk %10-20 geriye dönebilir.Genellikle beyazlatma yaptıran hasta 6 aylık periyotlarla kontrol edilir.Diş temizliği konusunda yönlendirilir.Genellikle tek seferlik bir işlem ile beyazlatma pekiştirilir.

Mutlu, Sağlıklı Gülüşler

Hava Durumu
Finex Media Bilişim